Over mij: Ellen Klaver

Over mij: Ellen Klaver

Hi! Ik ben Ellen en ik heet je van harte welkom op My Ecological Footprint!

Mijn naam is Ellen, ik ben 24 jaar oud en studeer journalistiek in Tilburg. Hier woon ik samen met mijn vriend in een appartement. Mijn hobby’s zijn reizen, koken en creatief bezig zijn. Tijdens de lockdown in 2020 ontdekte ik dat mijn leefstijl een grotere impact op het milieu heeft dan ik dacht. Daarom heb ik een challenge voor mezelf bedacht: ik ga een maand lang alles doen om mijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Dit houdt in dat ik echt ALLES ga doen. Ik ga een maand lang vegan eten, zo zero waste mogelijk leven en minder elektriciteit gebruiken. Ook mijn waterverbruik moet eraan geloven…

Na deze maand kijk ik naar de behaalde resultaten en vergelijk ik mijn ecologische voetafdruk. Ook kijk ik naar hoe de maand is bevallen. Is het voor mij haalbaar om compleet zero waste te leven? Kan en wil ik overgaan op een veganistisch dieet? Wat kan ik nog verbeteren?

Afstudeerproject

Hoe het mij deze maand vergaat kun je teruglezen op My Ecological Footprint (MEF). Hier plaats ik over mijn eigen bevindingen en geef ik tips en aanbevelingen. Ook houd ik interviews met ervaringsdeskundigen.

Uiteindelijk hoop ik met deze website ook te kunnen afstuderen. Voor mijn afstudeerproject moet ik een onderzoek doen en een portfolio opbouwen. Waarschijnlijk raad je het al, maar mijn portfolio wil ik vullen met MEF-artikels.

Wil je me helpen afstuderen of wil je meer van My Ecological Footprint? Volg dan ook mijn Instagram en TikTok. Heb je zelf tips of leuke ideeën? Ik hoor ze graag! Je mag me altijd mailen via info@myecologicalfootprint.nl.