5 Tips voor een milieubewust weekend weg.
Zero Waste

5 Tips voor een milieubewust weekend weg

De gemiddelde student reist graag en dan het liefst ver en vaak. Maar wist je dat al die reisjes ook een flinke invloed hebben op het milieu? Met deze vijf tips kun jij milieubewust een weekend weg.

Toegegeven, vanwege de pandemie kunnen we nog niet zo vaak en ver reizen als we graag willen. Maar juist nu is een weekend weg erg aantrekkelijk. Even ontsnappen van de dagelijkse corona-sleur en genieten van een weekend in een andere stad.

1: Let op je vervoersmiddel

Het vervoer naar je hotel is misschien wel het belangrijkste van een milieubewust weekend weg. Blijf je in Nederland? Kies dan niet voor de auto, maar ga met het openbaar vervoer. Wist je dat elektrisch openbaar vervoer, zoals de tram, helemaal geen CO2 uitstoot? Dit komt doordat veel elektrisch vervoer gebruik maakt van groene stroom.

Vlieg je naar het buitenland? Veel vliegmaatschappijen bieden klimaatcompensatie aan. Dit aangeven wanneer je een ticket boekt. In ruil voor een extra bedrag investeert de vliegmaatschappij in milieuvriendelijke projecten. Op deze manier wordt er ergens anders minder CO2 uitgestoten. Hiermee compenseer jij jouw CO2-uitstoot.

2: Think vegan!

Een citytrip is hét moment om iets nieuws uit te proberen! Kies bijvoorbeeld eens voor een vega(n) gerecht tijdens het diner. Heb je een ontbijt geboekt? Niet ieder hotel heeft een vegan optie. Door van tevoren met het hotel te bellen, voorkom je nare verrassingen.

Bron: Pixabay.
3: Pak de fiets

Natuurlijk wil je ook een beetje van de omgeving verkennen! Hiervoor kun je een auto huren, maar wist je dat veel hotels fietsen beschikbaar hebben? Ook hiervoor kun je van tevoren bellen. In sommige gevallen kun je zelfs je eigen fiets meenemen!

4: Kijk naar activiteiten

Een weekendje weggaan tijdens de pandemie vergt nou eenmaal wat meer planning. Naast het boeken van je hotel en vervoer, moet je nu ook al je activiteiten plannen. Gelukkig zijn er altijd nog een paar milieuvriendelijke activiteiten die je zonder moeite kunt doen. Zoals bijvoorbeeld een strand- of boswandeling. Ook worden er in veel steden stadswandelingen aangeboden. Probeer eens een zero waste stadswandeling!

5: Geniet ervan!

Een van de belangrijkste tips die ik je kan geven, is vergeet niet om het leuk te hebben. Wil je iets doen wat niet per se zero waste is? Ga ervoor! Door iets vaker een milieubewuste keuze te maken, hebben we al een positieve invloed op het klimaat. Voel je dus vooral niet schuldig als niet elke keuze die je tijdens je citytrip maakt milieubewust is.

Bron: Pixabay. Een strandwandeling maken is super fijn tijdens een milieubewust weekend weg!

Wist je al dat ik een maand lang probeer om mijn voetafdruk te verkleinen? De eerste week ging eigenlijk best goed! Vergeet niet regelmatig een kijkje te nemen op mijn Instagram, waar je mee kunt beslissen over mijn challenge. Op TikTok vindt je de behind the scenes.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *