Wel low waste, niet veganistisch
Diary

Wel low waste, niet helemaal veganistisch

De derde challengeweek zit erop! Met het einde in zicht wil ik mezelf nog meer uitdagen. Ik produceer steeds minder afval en ook het besparen van water gaat goed. Maar één ding weet ik zeker: veganistisch eten is niets voor mij.

Heel eerlijk: ik ben blij als de maand veganistisch eten erop zit. Het eten van dierlijke producten mis ik, op kaas na, niet heel erg, maar het ‘gemakkelijke’ wel. Waar ik vroeger even naar de supermarkt ging en gewoon kon pakken waar ik zin in had, moet ik nu van tevoren alles opzoeken.

Ook eten met anderen is niet altijd even gemakkelijk. Vaak hebben mensen niet goed door wat wel en niet veganistisch is. ‘Even snel iets halen’ is bij veganistisch eten niet zo makkelijk. Dit zorgt ervoor dat ik altijd iets aan ‘back-up eten’ bij me moet hebben. Iets wat ik (helaas) nog wel eens vergeet.

Zero waste boodschappen

Het zelf meebrengen van eten is wel heel erg zero waste! Dat is een voordeel, want ik heb het gevoel dat ik nog niet heel veel weet over zero waste leven. Wel heb ik inmiddels gekozen voor een compostbak en een manier gevonden om tijdens het boodschappen doen mijn afvalconsumptie te halveren. Ik bracht eigen zakjes naar de markt en dat werkte fantastisch!

Ook over recyclen weet ik inmiddels een stuk meer. In een interview dat ik eerder deze week hield met Dave Huesse, CFO van Milieu Service Nederland, vertelde hij over de invloed van afval scheiden. Daarnaast gaf hij praktische tips voor studenten die meer willen recyclen.

Water opvangen

Aan het begin van de maand was ‘minder lang douchen’ voor mij de belangrijkste manier van waterbesparing. Inmiddels douche ik maximaal vijf minuten, wat (als ik heel eerlijk ben) 1/3e van de tijd is die ik voor de challenge onder de douche stond. Toch heb ik nog niet het idee dat ik heel veel doe aan waterbesparing. Een regenton is geen optie vanwege ons overdekte balkon, dus ga ik de komende tijd op zoek naar nieuwe manieren om water te besparen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *