Diary 3: ziek, maar wel zero waste
Diary

Diary: ziek zijn, maar daardoor wel zero waste

‘Ieder nadeel heb zijn voordeel’, zoals Johan Cruijff het ooit zo mooi verwoordde. Hoe doeltreffend deze zin is, merk ik weer tijdens dit project. Door ziekte heb ik vrijwel niets kunnen doen. Dat houdt ook in dat ik daardoor wel vrijwel zero waste geleefd heb!

Oké, eigenlijk is de griep hebben gewoon echt niet leuk. Op maandag begon deze hel en inmiddels is het zondagavond en lig ik nog steeds in bed. Sommige studenten liggen graag de hele dag in bed, maar laat ik nou net niet dat type student zijn.

Kippensoep

Hoewel ik me de eerste dagen nog braaf aan mijn challenge heb gehouden, was ik dit na een aantal dagen even goed zat. De veganistische pasta’s en vleesvervangers zorgden ervoor dat ik me alleen maar beroerder voelde. Inmiddels had ik zelfs dromen over kippensoep! Na twee dagen ‘veganistisch ziek’ te zijn geweest, besloot ik op woensdag toch over te stappen op vlees. De afgelopen dagen bestond mijn dieet voornamelijk uit brood met plantaardige boter, kippensoep en stukjes vlees met heel veel groente.

Geen afval

Het ‘voordeel’ van ziek zijn is dat ik vrijwel niets gedaan heb. Dit houdt dus ook in dat ik vrijwel geen afval had! Op een paar tissues na heb ik deze week niets aan ‘extra’ afval geproduceerd. Ook is de kachel deze week niet aan geweest. Ik sliep onder drie dekens en had daarom geen extra warmtebron nodig.

Recycling

Vorige week zou eigenlijk in het teken staan van recycling. Helaas lukte het met niet om artikelen te plaatsen. Deze week wil ik alsnog over dit onderwerp schrijven. Zo leer ik deze week echt goed recyclen en bouw ik zelfs mijn eigen wormenbak.

De komende week hoop ik weer meer te kunnen doen.Hoe de eerste week van de challenge ging, lees je hier. En vergeet je geen kijkje te nemen op mijn Instagram?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *