Oranje tompouce voor Koningsdag
Home,  Veganisme

6 keer vegan gebak voor Koningsdag!

Fijne Koningsdag! Normaal staat dit oerhollandse feest voor mij in het teken van zo veel mogelijk tompoucen eten, maar dit jaar gaat dit toch een beetje anders. Daarom deel ik met jullie zes gebakjes die ideaal zijn voor wanneer je veganistisch eet of een keer wat anders wil.

Mini mango taartjes

Aan het begin van de maand kwam ik deze mini mango taartjes tegen. Niet alleen zien ze er super lekker uit, ook vind ik ze echt passen bij Koningsdag! Deze taartjes ga ik dit jaar zelf proberen.

Rood-wit-blauwe cupcakes

Deze cupcakes passen echt bij deze Nederlandse feestdag! Helaas moet je hiervoor wel helemaal naar Scheveningen, maar anders had ik er sowieso een paar besteld. Het hart met Oranjebitter maakt dit gebakje helemaal af!

Oranje mergpijpjes

Mijn moeder is gek op ‘mergpijpjes’ en ander ‘ouderwets’ gebak. Vroeger konden we spontaan naar de bakker gaan om voor mijn moeder een echte mergpijp te halen! Deze vegan variant is een leuke twist op het origineel. Door de kleur past het gebakje perfect in de lijst.

Oranjetompouce

De oranjetompouce kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Maartje Borst ken je misschien al van het vegan kookboek Taart ende Koeck, maar wist je al dat ze ook een eigen winkel heeft? Bij Koffie ende Koeck kun je deze heerlijke tompoucen halen!

Oranje pompoenbites

Ben je al dat superzoete wel een beetje beu? Probeer dan deze oranje pompoenbites! Deze gebakjes kun je makkelijk zelf maken.

Koningsdag koeken

Deze koningsdag koeken zien er superlekker uit! Woon je in Dordrecht? Dan komen ze de koeken zelfs bij je brengen! Dit lijkt mij ook erg leuk om met vrienden te maken.

Heb je nog geen plannen voor Koningsdag? Lees dan wat andere artikelen van My Ecological Footprint! Misschien ben je wel geïnteresseerd in een duurzaam weekend weg. Of wil je meer weten over de challenge?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *